Selecteer een pagina

Een tijdje geleden werd ik benaderd door mevr. Kuipers. Zij was 86 jaar en woonde nog zelfstandig.

Tijdens ons kennismakingsgesprek vertelde zij me dat het met twee versleten heupen en slechte knieën allemaal niet meeviel. Met fijne hulp van de kinderen en buren kon zij zich nog redden, maar het huis was eigenlijk niet geschikt meer. Het huis was zo ontworpen dat er meerdere niveaus waren, waardoor zij genoodzaakt was om meerdere malen per dag een redelijk steile trap naar de verdieping te nemen. De bij het gesprek aanwezige kinderen gaven aan dat het eigenlijk wachten was op het moment dat het een keer fout zou gaan.

Maar was verhuizen dan geen betere optie? Absoluut niet! Het huis zat vol herinneringen en wat bleek? Het ontwerp van het huis was van haar overleden man. Dat hij 50 jaar geleden nog niet echt rekening had gehouden met de gebreken van de oude dag vergaf ze hem met liefde. Dus weg uit het huis zou nooit gebeuren.

Samen met mevrouw en haar kinderen heb ik vervolgens het huis bekeken en uiteindelijk samen een pakket van maatregelen samengesteld, waardoor het huis weer geschikt zou worden om de komende jaren fijn te wonen. De volgende zaken hebben we aangepakt:

  •  een korte traplift om het niveauverschil tussen woonkamer en slaapkamer te overbruggen.
  •  een zorgdouche om in de slaapkamer te kunnen douchen en niet meer op de verdieping
  •  aansluiting wasmachine en droger naar de begane grond verplaatst
  •  een elektrische deurdranger op de voordeur om het binnekomen en uitrijden met de scootmobiel veel makkelijker en veiliger te maken.

Na het samenstellen van de maatregelen heb ik bij het WMO-loket gevraagd naar de mogelijkheden en na een zeer prettig  keukentafelgesprek met de WMO-consulent, ontvingen we al snel een beschikking waarmee de gemeente aangaf ruim 90% van de kosten te vergoeden!

Vervolgens heb ik verschillende offertes opgevraagd, ingediend bij de WMO en na akkoord uitbesteed, gecoördineerd en de uitvoering waar nodig begeleidt.

Dat mevrouw tevreden was met de maatregelen en mijn ondersteuning bleek uit onderstaand briefje dat ik na afloop ontving

 

Beste Leon,
Wil je hartelijk dank zeggen voor de wijze
waarop je voor mij op een prettige manier hebt
bemiddeld. Met alle aanpassingen
kan ik in de voor mij zeer vertrouwde omgeving blijven wonen.
Voor de toekomst wens ik je alle succes.
Mevr. Kuipers

 

Ik nodig u uit eens verder te kijken op onze website om zo te ontdekken met welke woonoplossingen ik u zou kunnen helpen.  Een mantelzorgwoning, aangepaste woning of mogelijk een collectieve oplossing met een groep dorps- of buurtgenoten. Ik zou er graag eens met u over praten. Tot die tijd…

 

…blijf gezond en zorg voor uzelf en voor elkaar. 

 

Leon

  

PS op de site kunt u ook een gratis E-book aanvragen met handige tips en ideeën.